Kommentarer til dagens nyheter.

Nettbloggen.net

Når er det pinse i år?

 

Påsken er over for i år og jeg lengter allerede etter neste ferie, etter å ha tenkt meg litt om så kommer jeg frem til at det må være pinsen. Hvis vi ser bort i fra det religiøse tullet så har pinsen og påsken en annen ting til felles, de kommer på forskjellige datoer hvert eneste år. Etter et søk på internett derimot så lærer jeg imidlertid at 2. pinsedag alltid er en mandag så noeforutsigbarhet er det i forbindelse med pinsen også på samme måte som skjærtorsdag og langfredag naturligvis alltid er på henholdsvis torsdag og fredag.

 

For deg som har forvillet deg inn på artikkelen på grunn av et søk på google eller annen søkemotor om når pinsen faktisk er i år (2016) så er svaret på dette 14-16 mai. Med andre ord så er dagen (17. mai hvis noen med lavere intelligens ikke skulle forstå hva jeg mener) før dagen helling. De fleste foretrekker vel helst at dagen etter er hellig men slik flir det nå uansett i år.

 

Noen lyspunkter er det ellers i mitt og de fleste andre liv. Utbetaling av skattepengene og feriepengene nærmer seg raskt og ikke minst det sårt etterlengtede og tiltrengte sommerferien til tross for at jeg for øyeblikket fortsatt er i litt feriemodus etter påsken. Så da melder de årlige kvalene seg, skal jeg bestille 2 uker luksusferie i syden eller skal jeg dekke inn fjordårets rest av kredittkortgjelden? Svaret blir vel såpass patetisk at jeg dekker inn kredittkortgjelden og bestiller ferie med å ta opp ny kredittkortgjeld. Ja, jeg vet. Dumt men jeg er tross alt bare et menneske jeg også..